Magical Deer

Alkotók/előadók: Udvari-Kardos Tímea, Nozdroviczky Eszter, Keelan Sandy, Sipos Krisztina
Dramaturgiai konzultáns: Komáromy Bese
Jannus Viteazu: Director X
Külön köszönet:
Dudás-Simó Gergely, Sinkó Feró, Bánffy Árpád Attila, Oláh-Badi Levente, Sipos Virág, Borsos Janó, Rozgonyi-Kulcsár Viktória, Tarnóczi Jakab, Péter Attila Pötyi, Vass Zsuzsanna, Carina Bunea, Lábán Kati, Nyitott Kör, Feca, Csáki Rita, Szakács Zsuzsi, Kárász Emese, Weil András, Felmérai Roxána, Birta Marci, Győrfi Kata, Elefánti Emma, Csonka Laura, Dézsi Fruzsina, bhkata, Goda Gábor, Kárpáti Péter, Jankovics Marcell, Tibi és Matyi, Freeszfe, Turbina Kulturális Központ, Imecs-Magdó Levente, Grunzó Tímea, Sipos Júlia
 
Szinopszis:
Négy Budapesten élő romániai magyar alkotó úgy döntött, hogy színpadra adaptálja a magyar irodalom egyik legismertebb alkotását, a János vitézt. A Magical deer egy vándorlástörténet, beilleszkedésre való kísérlet, otthonkeresési küzdelem, lehetőség a közösségi élményre. Olyan alkotók együttműködése akik – kulturális különbségek, megélhetési problémák, vagy egyszerűen új impulzusok iránti igény miatt – elhagyták otthonukat, hogy személyes és művészi szempontból fejlődjenek. János vitéz soha nem jelenik meg, de története folyamatosan a háttérben lapul. Mi az otthon és mit jelent megérkezni?
 
Bemutató dátuma: 2024. április 07, 19 óra
Bemutató helyszíne: ZIZ – art and social area, Párizs utca 5-7, Kolozsvár
 
Támogató: Administrația FOndului Cultural Național (AFCN)
A projekt nem feltétlenül képviseli az AFCN álláspontját. Az AFCN nem vállal felelősséget a projekt tartalmáért és a projekt eredményeinek felhasználási módjáért. Ezek teljes mértékben a támogatott felelősségét képezik.

 

 

Fényképezte: Orbán Eszter (somethingwithlove.ro).