A Váróterem Projekt honlapja
hu

A Váróterem Projekt a Színházi Olimpián

A budapesti Bethlen téri Színház meghívásának eleget téve, a Váróterem Projekt is részt vesz a Színházi Olimpián, nem kevesebb, mint négy előadásunkkal is jelen leszünk a fővárosban. A vendégjátékunk programjából természetesen nem hiányozhatnak tantermi és nevelési színházi előadásaink, amelyek repertoárunk kiemelten fontos részét képezik. Ezek mellett pedig azokat a stúdióelőadásainkat visszük el Budapestre, amelyeket új székhelyünkön, a ZIZ – art and social area-ban hoztunk létre.

Május 11-én, csütörtökön Bánk bán? Jelen! című tantermi előadásunkat mutatjuk be két alkalommal az Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnáziumban. A 11 éve műsoron lévő, Katona József klasszikusát adaptáló produkciónak ezek lesznek a 238. illetve 239. előadásai. Biberach és II. Endre király szerepében Visky Andrejt láthatjuk majd.

Május 12-én, pénteken a Varjú Karcsi című színházi nevelési előadásunkkal látogatjuk meg a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola elemi osztályait. A Bertóti Johanna szövegkönyvén alapuló, interaktív produkció az elfogadásról, elvárásokról, megfelelésről beszél játékos formában.

Május 12-én és 13-án, pénteken és szombaton visszatérünk a Bethlen téri Színház deszkáira: a Vendégváró Plussz fesztivál keretén belül előbb az Alkésztiszt játsszuk, pénteken 19 órától, majd a Hatodik napot, szombaton, szintén 19 órától. Előbbi előadás társulatunk első találkozása egy ókori görög szöveggel: Euripidész klasszikusának Ted Hughes-féle átiratából indultunk ki, melyre Horváth Benji írt saját verziót. A második előadás pedig a csapat első nonverbális, mozgásszínházi kísérlete, mely az ember teremtésének és kiüzetésének történetét dolgozza fel. A produkció Varga Hunor-József rendezői debütje is egyben.

Együttműködésünk a Bethlen téri Színházzal gazdag múltra tekint vissza: első ízben 2016-ban jártunk ott, a Vendégváró Fesztiválon, mely során az Advertego, Zéró és paraFabulák című előadásainkat mutattuk be. Ezt követően 2017-ben a Kolozsvári Hét rendezvény keretein belül játszottuk az Occupy Yourself, a Kedd, valamint a Qkac című előadásainkat. Saját szervezésű turnéink során is befogadtak bennünket a Bethlenbe: 2018-ban a Reacting Chernobyl, 2019-ben pedig a Liget című előadásunkat játszottuk itt. Joggal bízunk benne tehát, hogy előadásainkat ezúttal is élénk érdeklődés övezi majd. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!